PRIMERA SEMBRA

Mames i papes, avis i àvies, tietes i tiets, cosinetes, cosinets, germans i germanes... no sabeu com d'emocionant ha estat aquesta segona sessió amb el primer grup de petits!

A la sessió d'aquest passat dimarts el nostre objectiu principal ha estat SEMBRAR LLAVORS. 

Us recordem que a les sessions anteriors vam estar preparant la terra per poder fer-ho i, ho hem fet tan bé, que ha arribat el moment.
Si més no, abans de sembrar hem tingut converses molt interessants fent una assemblea de pagesets i pagesetes entre testos, olor a terra i amb els rajos de sol d'un matí molt agradable. 

- En què s'assembla una llavor i un bebé? 

- Està viva la llavor? Com podem saber-ho?

- Per què creix la llavor quan la sembrem i en canvi, quan aquesta està dins el saquet de llavors no germina? 

- Per què necessita el Sol si està tapada amb terra i no el pot veure? 

- Quines eines fem servir per sembrar? 

- Com es fa això de sembrar?

- Un cop sembrat, què podríem fer per a què el grup de grans i la resta de l'escola sàpiga què hi ha a cada test? 

Un cop preparats ens hem arremangat i hem preparat els foradets per posar-hi la llavor. Ens hem distribuit per grups: el grup de les pastanagues, les bledes, els pèsols, les faves i els raves!






Però, abans de la sembra, havíem de solucionar com indicar el que sembràvem. Així, hem fet cartells amb el nom de cada hortalissa i una foto de la planta que creixerà. Ens han quedat molt xulos, no creieu? PODEU RESPONDRE ALS COMENTARIS!










Finalment, hem regat per a què les llavoretes tinguin una terra molt bona i humida que els serveixi per créixer juntament amb la caloreta del Sol. 




MIREU QUÈ GUAPOS I GUAPES!!!





Quan hem acabat ens hem endut un planter amb una llavor per cuidar a casa! Desitgem que germinin ben aviat i que siguin plantes que ens recordin l'experiència d'aquesta primera tanda. 



També hem anat a regar les plantes de l'entrada nova de l'escola!!!







I ens hem posat MOLT CONTENTS perquè l'Ana Garcia de 3r B ha portat un ROMANÍ pel nostre petit hort. Estem molt agraïts per aquesta sorpresa i ens ha anat molt bé per parlar de les diferències entre les hortalisses i les plantes aromàtiques. GRÀCIES ANA i FAMÍLIA!!! 

Aquí us presentem el romaní: 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El nostre projecte

Una de les actuacions que duem a terme a la nostra escola per a treballar la sostenibilitat, l'emmarquem dins el projecte d'Intel·l...