Recull de Primavera!!

Bé, estem ja en plena primavera i l'hort ha fet una evolució increïble!

Està sent l'època més productiva des que va començar l'estació i volem informar de tot el procés que hem seguit, pareu molta atenció que està carregat de novetats, noves propostes i molta il·lusió!!!

Vam començar, ben entrada la primavera, a estrenar el nou espai de l'hort. Tant amb el grup de grans com el de petits, vam posar a punt les taules de cultiu, les vam distribuir per cicles i vam començar a sembrari tot allò que havíem investigat que tenia més probabilitats de créixer.






Paral·lelament, vam poder fer la primera collita de l'any: raves i pastanagues. El que vam collir va ser poquet, però suficient per mantenir l'empenta i la il·lusió de recollir els primers fruits de l'esforç que vam posar-hi.













Vam estrenar una nova activitat amb l'objectiu de Sensibilitzar els alumnes de l'escola més enllà del taller. Vam crear una bústia on preguntaríem aspectes relacionats amb la sostenibililtat i l'hort a l'escola.
Aquest mes la pregunta va ser en relació a la fruita que mengem a l'escola el dia de la fruita.
La participació de l'alumnat va ser massiva!








Amb els canvis estacionals, el grup de petits vam decidir fer una recerca sobre les aus i els insectes que podrien visitar-nos a l'hort, quina importància tenen dins el nostre ecosistema.


Després d'identificar aquells que ens podríen ajudar a cuidar l'hort, els vam construir un hotel perquè es sentissin còmodes a la nostra escola.



De moment, esperant l'arribada dels insectes vam crear els nostres propis insectes-imán amb materials reciclats!



Mentrestant, amb el grup de grans, creavem motius decoratius inspirats en la naturalesa aportant-hi la nostra creativitat:

A l'espera de poder recollir els fruits d'allò sembrat,, ens van arribar a l'escola totes les plantes aromàtiques que ens van oferir dins el programa d' Escoles+Sostenibles.

Les vam trasplantar i vam crear el nou espai de les plantes aromàtiques!






Poc a poc, tot allò que havíem sembrat va començar a treure el cap. En vista que potser trigaríem molt en veure-ho créixer i que podíem plantar més encara, vam trasplantar planters de diferents hortalisses: enciams, pastanagues, tomaqueres i maduixeres.










Ara només ens queda regar, cuidar de tota la vida que hi ha i esperar que fructiferi!


Paral·lelament, seguim treballant amb material reciclat reutilitzant diferents materials per reconvertir-los en coses útils.

Amb el grup de grans, hem realitzat una conversa dirigida entorn el canvi climàtic, aquells aspectes que el produeixen, quines conseqüències podem percebre i què podem fer per a pal·liar-ho o contribuir a evitar els efectes negatius que produeix.

Ens hem informat i hem elaborat diferents murals representatius de tots aquells aspectes que n'hem volgut destacar, ha estat un procés conscienciador i del tot creatiu!









Actualment, amb el grup de petits, hem seguit creant l'hotel d'insectes. Hem millorat l'espai que els oferim als petits visitants de l'hort pensant com podrien estar millor. Hem descobert que aquelles plantes que fan flors poden ser molt beneficioses pels insectes i els hem envoltat l'hotel d'un jardinet de colors!

Ara que ja és època de sol, hem començat a muntar el Forn solar ofert des del programa d'E+S. Podrem cuinar-hi alguna cosa?...




Seguim treballant pel projecte!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El nostre projecte

Una de les actuacions que duem a terme a la nostra escola per a treballar la sostenibilitat, l'emmarquem dins el projecte d'Intel·l...