Les activitats del 2n i 3r Trimestre

Aquest segon trimestre hem seguit reordenant l’espai de l’hort per tal de preparar-lo per la primavera i hem plantat les hortalisses i verdures que durant el primer trimestre vam posar al nostre calendari de plantació i collita.



Quan ha sigut el període, hem començat a recol·lectar totes aquelles verduretes i hortalisses que vam plantar durant el primer:


A banda, hem seguit duent a terme sessions de conscienciació i debat en relació a la sostenibilitat i el medi ambient. 

Ho hem fet a partir de curts com els de steve cuts: Man i man 2020. 

A partir de la visualització dels curts, hem organitzat converses reflexives que ens han permès fer-nos més conscients de la realitat en la què vivim i de quina manera podem cuidar i mantenir el medi ambient incidint amb el mínim impacte possible.







En tercer lloc, hem fet diferents tallers de manualitats a partir de material reciclat, tant de l’escola, com ara material que ens sobra de les activitats realitzades a diferents assignatures, com amb material reutilitzat que l’alumnat ha anat portant de casa.

A continuació podeu veure un dels exemples amb el que, amb papers de diari, hem fet paper maché i amb material que l’alumnat ha decidit hem creat l’entorn de l’objecte que han creat amb el paper reciclat. 

D’aquesta segona part, no tenim fotografies, ja que es va quedar part de l’activitat en el disseny teòric i la pluja d’idees degut al confinament que ens va agafar en ple treball.







Pel que fa al 3r trimestre hem dut a terme el projecte de forma confinada, hem fet propostes als alumnes com les següents:

  • -       Anàlisi de les plantes i flors que tenen a casa: nom, procedència, època de l’any més pròspera per la planta... 
  • Plantació d’una patata i observació del seu creixement
  • -       Anàlisi i reflexió en família a partir d’un curtmetratge crític amb la societat en relació amb el medi ambient.


Teníem previst aquest 3r trimestre dur a terme la 2a reunió d’eco-delegats, seguir amb el manteniment de l’hort i amb les propostes de reciclatge i reutilització, degut a la situació actual, no ha estat possible, però confiem que el curs vinent agafarem el projecte i tallers amb més força que mai i valorant-lo encara més!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El nostre projecte

Una de les actuacions que duem a terme a la nostra escola per a treballar la sostenibilitat, l'emmarquem dins el projecte d'Intel·l...