Les activitats del 1r Trimestre

Aquest primer trimestre, a la intel·ligència naturalista, s’han dut a terme activitats per conscienciar als alumnes de la importància de la sostenibilitat i de saber cuidar el medi ambient amb les accions del nostre dia a dia.

Una de les accions que s’ha  realitzat amb més rellevància, des de l’inici del curs fins fins ara, ha sigut la cuida i el manteniment de l’hort ecològic urbà. Els alumnes han sigut els grans protagonistes per, primerament: netejar l’hort i, després: plantar diferents vegetals en el llarg del trimestre com per exemple, enciams, cols, cebes, etc.Actualment, s’està portant a terme el manteniment de l’hort sent conscients de la importància del reg a les plantes i de la seva neteja.






Per tal de saber quins productes i com plantar-los, amb el grup de grans hem analitzat diferents documents per tal de crear un gran calendari de plantació i recol·lecta de verdures i hortalisses:





Una de les activitats que s’han realitzat ha sigut “Els cuidadors del medi ambient”. Aquesta activitat tracta de que a partir d’un documental on es mostren diferents imatges dels desastres naturals a causa del canvi climàtic, els alumnes, per grups han de pensar diferents propostes per solucionar aquests problemes. Un cop ja tenen les seves propostes, acte seguit, les exposen davant dels seus companys amb l’ajuda d’una representació visual.

Amb el grup de grans, hem aprofitat un espai de les sessions per a dissenyar i crear elements naturals a partir de material reciclat sobrer de les aules (paper, cartró o plàstic) i hem elaborat una decoració naturalista per a l’aula on realitzem els tallers.



D’altra banda, també hem buscat una part més lúdica per treballar la intel·ligència. En aquest cas, també s’han treballat diferents aspectes sobre la sostenibilitat a partir del joc “Trivial”. Aquest joc, elaborat pels mestres de la intel·ligència, ens serveix per a ludificar el taller a partir de quatre dinàmiques amb les quals es treballen diferents aspectes relacionats amb el pensament naturalista, la cura del medi ambient i diferents aspectes d’arrel científica: astronomia, geologia, biologia, botànica i geografia. En aquest sentit trobem proves de mímica, dibuix, tabú i preguntes, tant obertes com tancades, amb les quals els alumnes cooperaran o competiran segons la prova que els toqui per atzar.



A més a més, tant al grup de grans (4t, 5è i 6è) com al grup de petits (1r, 2n i 3r) una de les accions que s’han portat a terme ha sigut la part d’experimentació. A cada alumne del grup se li ha facilitat un test petit, i dintre d’aquest, els nens i nenes han pogut plantar les seves pròpies llavors. Després de la sessió cada alumne s’ha fet responsable del seu test.



Ben aviat podrem començar a recol·lectar totes aquelles verdures i hortalisses que tenim a l’hort, estigueu ben atents!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

El nostre projecte

Una de les actuacions que duem a terme a la nostra escola per a treballar la sostenibilitat, l'emmarquem dins el projecte d'Intel·l...